Cum folosești plasa pentru combaterea buruienilor. Sfaturi și recomandări

Cum folosești plasa pentru combaterea buruienilor. Sfaturi și recomandări

Combaterea buruienilor este o corvadă cu care se confruntă toți grădinarii. Ciulinul, păpădia și urzica sunt doar câteva exemple pe care le poți întâlni în propria curte. O soluție simplă și ecologică prin care poți scăpa de ele este să folosești o plasă pentru combaterea buruienilor. Află cum funcționează și cum se montează corect pentru ca restul plantelor să nu fie afectate.


Ce sunt buruienile?


Pe scurt, buruienile sunt acele plante necultivate, care cresc nedorite printre speciile pe care le-am plantat. Ele concurează cu plantele din jur pentru lumină, apă și alte elemente nutritive. De aceea, întârzie sau împiedică dezvoltarea lor. De asemenea, pot influența negativ aspectul grădinii.


Ce este plasa pentru combaterea buruienilor


Plasa pentru combaterea buruienilor se găsește și sub numele de membrană sau folie agricolă de protecție anti-buruieni. Are rolul de a opri creșterea acestora și previne apariția bolilor de culturi. 

Este confecționată dintr-un material mai durabil decât foliile de plastic și tolerează bine razele soarelui. Mai mult, permite trecerea aerului și a apei către rădăcini, fiind în același timp rezistentă la apariția mucegaiului.




 

Cum se folosește plasa pentru combaterea buruienilor


Pentru început, trebuie să știi că cel mai potrivit moment pentru a monta o astfel de plasă este primăvara. Lucrările de grădină din martie includ de obicei plantări și orice grădinar își dorește ca acestea să crească sănătoase și puternice, fără a fi afectate de buruieni. 

Primul pas este curățarea grădinii și nivelarea terenului, dacă e cazul. Apoi, se măsoară suprafața și se taie plasa la dimensiunea potrivită, cu o foarfecă sau un cuțit. Se așază o latură pe pământ și se fixează cu țăruși. 

Dacă spațiul este gol, tot ce trebuie să faci este să întinzi plasa și să o găurești în locurile unde vrei să plantezi. Apoi, o fixezi și pe celelalte laturi. În cazul în care ai deja plante în acea zonă, întinde plasa delicat peste ele, dar fără să apeși. Marchează-le locul, apoi fă găuri în formă de X. La final, trece cu grijă plasa peste plante.

Aproape ai terminat! Tot ce rămâne de făcut este să decizi dacă o lași neacoperită sau așterni peste ea scoarță sau pietriș. A doua variantă nu are neapărat un avantaj practic, doar oferă un aspect mai estetic. În funcție de amenajarea generală a curții, poți folosi doar scoarță, doar pietriș sau o combinație. În general, stratul ar trebui să aibă aproximativ 5 centimetri. 

Unele folii de protecție prezintă orificii pre-găurite, procesul de montare fiind mai simplu. Cu toate acestea, sunt potrivite doar pentru spațiile unde momentan nu s-a plantat nimic.

Firește, plasa poate fi montată și în restul anului, dacă dorești. Poate face parte din îngrijirea de toamnă a grădinii, alături de tunderea tufelor de trandafiri, tăierea pomilor fructiferi și scurtarea gardului viu.
 

Alte metode pentru combaterea buruienilor


Combaterea buruienilor poate fi efectuată și cu ajutorul altor metode. Descoperă în continuare care sunt cele mai populare


Smulgerea buruienilor

Este o metodă clasică, pe care o foloseau și bunicii. Din păcate, trebuie să te înarmezi cu răbdare, fiind un proces de durată. Important e să smulgi plantele cu tot cu rădăcină, altfel vor crește din nou. E bine ca pământul să fie ud, deci îți recomandăm să te ocupi de asta ori după ploaie, ori după ce ai udat bine grădina.


Arderea buruienilor

Un arzător pentru buruieni este ideal pentru suprafețele pavate sau cu pietriș, însă îl poți folosi (cu grijă!) și în grădină sau pe peluză. Rolul său este de a elimina buruienile verzi, nu și pe cele uscate, care pot cauza un incendiu.


Mulcirea solului

Mulciul funcționează similar cu plasa pentru combaterea buruienilor. Presupune acoperirea pământului cu 2-4 cm de frunze uscate, paie sau talaș, formând o izolație. Scopul său este să mențină umiditatea în sol și să împiedice lumina soarelui. Astfel, blochează dezvoltarea buruienilor și fertilizează solul.

O soluție rapidă prin care poți scăpa de plantele nedorite, plasa pentru combaterea buruienilor poate fi folosită în grădini de orice dimensiune, sere și solarii, plantații viticole, cele cu fructe de pădure sau diferite amenajări de spații verzi. Monteaz-o înainte de plantare sau peste plante deja cultivate și bucură-te de o grădină superbă în cel mai scurt timp.

 

 

Suport clienti 09.00-17.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!