Cum alegi polizorul potrivit pentru nevoile tale?

Cum alegi polizorul potrivit pentru nevoile tale?
Polizorul este una dintre uneltele care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie, dar nici de pe marile șantiere sau din edificiile industriale. Polizorul unghiular, cunoscut adesea și sub numele de flex, este folosit pentru tăierea materialelor metalice, a pietrei sau a oricărui alt tip de material. Pe lângă ajustări la nivel de dimensiune sau formă, polizorul te poate ajuta și să șlefuiești suprafețele pe care lucrezi și nu doar atât. Iată care sunt tipurile de polizoare pe care le poți alege și ce avantaje îți pot oferi acestea.
 

Tipuri de polizoare


Polizorul poate fi clasificat în trei categorii principale, în funcție de tipul acestora.


Polizorul drept


Polizorul drept este folosit cel mai adesea pentru șlefuirea metalelor și polizare. De asemenea, acest tip de polizor este utilizat și pentru a slefui suprafețele metalice, pentru lustruire și curățare.
 

Polizorul unghiular



Acesta este probabil cel mai cunoscut tip de polizoare, având un larg spectru de utilitate. Cu polizorul unghiular poți tăia atât metalul, cât și elemente de piatră naturală, ajutând și la șlefuirea acesteia.
 

Polizor de banc


Polizorul de banc este o unealtă statică, poziționată pe suprafața de lucru, care ajută la tăierea și șlefuirea unor materiale, cum ar fi ascuțirea cuțitelor sau a sculelor necesare în gospodărie. 
 

Cum alegi polizorul potrivit pentru proiectele tale?


Ca să poți alege polizorul potrivit este necesar să iei în calcul toate nevoile pe care le ai. În general, bazat și pe caracteristicile tehnice ale tipurilor de polizoare, polizorul unghiular poate fi cea mai bună soluție. Polizorul unghiular este format din piese robuste care ajută la realizarea lucrărilor de șlefuire, polizare și curățare. Discul este partea cea mai importantă a polizorului, alături de motorul puternic.
Discurile pot fi de mai multe tipuri, în funcție de dimensiuni, după cum urmează:
Discuri mici: au până la 115 mm și se folosesc, în general, pentru lucrări de tăiere a țevilor sau de șlefuire a placajelor ceramice. 
Discuri medii: au până la 125-150 mm și sunt folosite pe suprafețe mai întinse, dar pot fi utilizate, în aceeași măsură, pentru tăieri, șlefuiri și curățări ale suprafețelor. 
Discuri mari: au peste 180 mm; acest tip de discuri este folosit în medii profesionale.
 

Clasificarea discurilor în funcție de activitate


În funcție de tipul lucrărilor pe care le poți realiza, polizoarele se împart în:


Discuri de tăiere


Aceste discuri sunt folosite pentru tăierea materialelor, indiferent că este vorba despre metal, piatra sau placaje ceramice. Țevile, sârma sau betonul deopotrivă pot fi tăiate cu ajutorul polizoarelor unghiulare, motiv pentru care aceste unelte sunt o alegere excelentă și pentru mediul casnic, și pentru cel profesional. 


Discuri de șlefuire


Piatra naturală, metalul sau placajele ceramice necesită adesea lucrări de șlefuire la nivelul suprafeței. În acest caz, un polizor cu disc special de șlefuire te poate ajuta să obții suprafețe fără denivelări sau te poate ajuta să oferi placajelor ceramice un luciu cu adevărat special.


Discuri abrazive


Discurile abrazive pot fi folosite pentru tăierea țevilor. Discurile abrazive sunt o soluție specială pentru aproape orice tip de material, așa că nu ar trebui să-ți lipsească din trusa de scule și accesorii. 


Discuri pentru periere


Curățarea suprafețelor se poate face ușor cu un disc special creat pentru periere. Astfel, se pot curăța petele de rugină, ciment, spumă poliuretanică, adezivi sau vopsea, fără ca suprafețele să fie afectate în timpul procesului. Discurile pot fi folosite fără probleme pe suprafețe dure, precum betonul, cimentul sau piatra, sau pe suprafețe sensibile, precum parchetul sau alte suprafețe lucioase.

Alegerea polizorului are în vedere și tipul motorului folosit pentru funcționarea polizorului. În general, motoarele de mici dimensiuni, cu o putere relativ mică, vor deservi polizoarele casnice; la polul opus, motoarele mari vor deservi unități de polizare industriale.
Delimitarea motoarelor se face și în funcție de tipul activității prestate. Spre exemplu, pentru tăiere va fi nevoie de un motor de polizor puternic, tocmai pentru a putea permite secționarea cu ușurință a materialului. În cazul materialelor care necesită un oarecare efort la tăiere, este nevoie de un motor de cel puțin 2000 W. 
Raportat la această valoare, este recomandat ca un polizor pentru simplul uz în gospodărie să aibă un motor de circa 500-800 W.
Turațiile sunt și ele importante, deoarece acestea vor facilita pătrunderea discului în material și vor influența capacitatea de tăiere.

Alegerea unui polizor nu este un lucru simplu și în mod cert este nevoie de o documentare prealabilă pentru a înțelege caracteristicile de care ai nevoie pentru proiectele tale. Verifică aceste caracteristici și analizează nevoile tale; mai apoi, alege modelul dorit, luând în calcul tipul flexului, modelul și dimensiunea discului, motorul și turația, dar și bugetul alocat pentru achiziționarea unui astfel de produs.

Suport clienti 09.00-17.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!