Afiseaza: 1-2 din 2 produse
FiltreFiecare agricultor sau gospodar care locuieste la casa si ingrijeste culturi are nevoie de motocultoare romanesti de calitate pentru a avea rezultate cat mai bune. Atunci cand se alege un motocultor este important sa fie luate in considerare cateva criterii importante.
Asa cum poate unii dintre dumneavoastra stiti aceste utilaje sunt denumite motosape, motofreze, motocultoare sau motocultivatoare. Insa din punct de vedere tehnic toate aceste denumirii fac referire la alt tip de masina.
1.Motofreza– masina pentru lucrat pamantul cu motor electric cu latimea de lucru a frezelor nu mai mare de 20 cm.
2.Motosapa– masina cu transmisie prin ansamblul melc-roata (melcata) cu latimea frezelor nu mai mare de 50 cm pe care nu se pot atasa alte accesorii pentru lucratul si intretinere solului.
Motosapele sunt utilaje usoare echipate cu motoare in 4 timpi al caror rol il reprezinta maruntirea solurilor usoare si semiusoare. Isi gasesc aplicabilitatea in: gradini, sere si solarii.
O motosapa de calitate va oferi atat confort operatorului cat si eficienta in lucru. Motorul acesteia trebuie studiat cu grija deoarece este aproape cunoscut faptul ca un motor in 4 timpi va duce la un consum cu mult mai redus decat in alte cazuri. Intretinerea solului se face cu ajutorul lamelelor frezei, freza nedepasind niciodata latimea de 50 cm.
Reglajul inaltimii si a latimii de lucru trebuie sa se faca facil, astfel incat motosapa sa poata fi folosita atat in cazul solurilor dure dar si semidure.
3. Motocultorul
Mergand mai departe la un motocultor, ei bine despre alegerea acestuia se pot spune destul de multe. Aici intervin mai multe componente ale ansamblului, la care trebuie sa fim foarte atenti: pinioane, curea de transmisie, latimea frezelor, greutatea motocultorului, viteze inainte-inapoi.
Latimile frezelor pot fi cuprinse, in functie de model intre 80 si 100 cm.
Vitezele inapoi sunt importante pentru manevrarea usoara a motocultorului mai ales cand greutatea acestuia este mare.
Greutatea motocultorului este importanta pentru a putea prelucra terenuri mai dure care nu ar putea fi lucrate cu o motosapa de greutate redusa.
Latimea frezelor este importanta deoarece ajuta in eficienta si in viteza de prelucrare a solului.
In general, cand se achizitioneaza un motocultor trebuie avut in vedere si faptul ca acesta este un mijloc energetic de tractiune pe o singura axa, persoana care il conduce trebuie sa depuna in permanenta un efort care poate varia in functie de greutatea motocultorului.
In mod evident, daca noi avem o gradina in spatele casei, nu ne vom indrepta atentia catre un tractor ca sa ne putem pune la punct pamantul. Investitia ar deveni nerentabila si deci nejustificata.
In antiteza, nici daca avem cateva hectare de pamant nu ne vom opri doar la sape si cazmale. E cu adevarat pacat sa ai si sa nu folosesti, iar acest lucru se aplica din plin gradinilor pe care le detinem. Sa ai pamant si sa nu il cultivi inseamna sa nu te folosesti de o resursa ce poate genera pe langa frumusete chiar si castiguri.
Motocultoarele de vanzare la Valbig.ro sunt motocultoare potrivite pentru lucrarile agricole din gradina sau in camp (culturi de mici dimesiuni).