Cum alegi masina de tocat carne? Criteriile de care să ții cont

Cum alegi masina de tocat carne? Criteriile de care să ții cont
Din bucătăria unui pasionat nu pot lipsi electrocasnicele, care oferă un ajutor esențial în prepararea hranei. Mașina de tocat carne este unul dintre aceste instrumente culinare, cheie. Cu ajutorul mașinii de tocat carne îți poți prepara cele mai apetisante mixuri pentru mâncărurile tale preferate. Pentru alegerea acesteia este necesar să ai în vedere câteva criterii esențiale. 



Cum alegi mașina de tocat carne?


Mașina de tocat carne este un aparat electrocasnic ce poate fi dotat cu o multitudine de accesorii, care îți ușurează munca. Spre deosebire de mașinile vechi de tocat carne, care funcționau manual, prin împingerea unei manivele, în zilele de astăzi mașini de tocat carne sunt electrice și reduc la minim efortul depus în bucătărie. 



Capacitatea de lucru

Capacitatea de tocare reprezintă de fapt o exprimare valorică a performanțelor mașinii de tocat. Pe scurt, poți afla care este cantitatea de carne pe care o mașină o poate toca pe minut, iar această valoare este exprimată în kg pe minut. Astfel, dacă știi că lucrezi cu cantități mari de carne și ai nevoie de un ajutor rapid, ar trebui să alegi o mașină de tocat carne care să indice o cantitate cât mai mare la nivel de capacitate. 



Puterea motorului

Acest aspect este foarte important atunci când vine vorba despre mașina de tocat carne, deoarece îți poate demonstra eficiența aparatului. Cu cât puterea motorului unei mașini de tocat carne este mai mare, cu atât va crește însă și consumul de energie. 
Vei vedea că există mașini de tocat carne care au fost concepute să aibă un nivel direct proporțional între puterea și consumul lor. 



Robustețea mașinii și calitatea materialelor

Ia în considerare calitatea materialelor din care este concepută mașina de tocat. Alege ca materialele din care sunt construite accesorile să aibă grijă la igiena ingredientelor tocate. 

În acest sens, o alegere potrivită este o mașină electrică de tocat carne, cu componente din oțel, deoarece acest material este cunoscut pentru proprietățile sale igienice. Oțelul nu permite formarea mucegaiului, nu ruginește, poate fi igienizat cu ușurință. Astfel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la apariția microorganismelor sau a bacteriilor. Va trebui însă să te asiguri că produsul este foarte bine curățat de resturi de carne, după fiecare utilizare.
 



Viteza de tocare

În specificațiile tehnice ale fiecărui tip de mașină de tocat vei remarca că este menționată viteza aparatului acsnic. Unele tipuri de mașini de tocat au o singură treaptă de viteză, în vreme ce altele îți conferă mai multe trepte. 

Așa cum este și firesc, o mașină cu mai multe trepte de viteză este mai performantă și mai utilă decât varianta standard, așa că poți opta pentru un astfel de model, mult mai evoluat tehnologic. Acest lucru îți va fi prielnic, mai ales dacă folosești intens mașina de tocat carne. La polul opus, dacă folosești ocazional acest produs, o singură treaptă de viteză s-ar putea să fie alegerea potrivită pentru tine. 
 


Prețul

Poți să alegi o mașină de tocat carne și în funcție de preț, ținând cont de bugetul alocat. Există modele de mașini de tocat la prețuri scăzute și de calitate, destinate utilizării mai puțin frecvente, care te vor ajuta punctual. Prețul unui aparat electrocasnic poate reflecta nivelul de calitate al acestuia, dar deopotrivă și capacitatea, dimensiunile, accesoriile și materialele folosite în realizarea produsului. 



Accesoriile

Dacă odinioară accesoriile mașinilor de tăiat carne includeau cuțite și site, în prezent vei observa accesorii diverse, menite să îți ușureze munca în bucătărie. 

Lame de tăiat din oțel inoxidabil, plăci de tăiere, adaptoare speciale pentru mezeluri, împingătoare de alimente sunt doar câteva dintre accesoriile de care te poți bucura atunci când cumperi o mașină modernă de tăiat carne.

Fiecare accesoriu are rostul său și este menit să te ajute să eficientizezi procesul de tocare, dar și pe cel de prelucrare a cărnii proaspăt tocate. Astfel, mașina de tocat carne devine un dispozitiv aproape multifuncțional pe segmentul cărnii, făcând din acest produs un obiect electrocasnic cu adevăr indispensabil în orice bucătărie. 

Nu este obligatoriu să te pricepi la toate aceste detalii, majoritatea chiar tehnice, de altfel. Dacă ești în căutarea unei mașini de tocat care să te ajute în bucătărie, la noi vei găsi exact ceea ce îți trebuie. Verifică oferta și alege mașina de tocat potrivită, pentru a lăsa în grija ei tot ceea ce ține de tocarea cărnii. 

 

Suport clienti 09.00-17.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!