Cum alegi cel mai bun fierăstrău pendular

Cum alegi cel mai bun fierăstrău pendular
Un fierăstrău pendular este de mare ajutor în orice gospodărie, mai ales atunci când se realizează diferite lucrări de amenajare ce necesită tăieri precise. Cunoscut și sub denumirea de fierăstrău vertical, această unealtă electrică este recomandată tăieturilor în materiale moi, pentru cele grosiere fiind necesară folosirea unui polizor unghiular. 
Dacă ai nevoie de un fierăstrău pendular, am pregătit pentru tine o serie de recomandări pe care să le ai în vedere ca să faci alegerea mai ușor. 


Ce materiale se pot tăia cu un fierăstrău pendular?


Lucrările de bricolaj care implică tăieri precise în materiale de o duritate mai mică se pot realiza cu ușurință cu un fierăstrău pendular. Acesta este prevăzut cu o lamă de 1-2mm grosime, foarte îngustă, care poate tăia cu precizie atât în linie dreaptă, cât și în formă circulară, în materiale precum plastic, plexiglas, lemn, cauciuc, aluminiu sau ceramică.

Eficiența de tăiere a acestui tip de fierăstrău este dată de pânza metalică flexibilă, care se mișcă sus-jos cu până la 3.000 de curse pe minut. De aceea, poate fi utilizat cu ușurință chiar și de către persoanele neexperimentate.
 

Caracteristici importante la un fierăstrău pendular



Cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când ești în căutarea fierăstrăului pendular potrivit pentru tine sunt? 

Mișcarea de tăiere
Unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unui ferăstrău pendular constă în mișcarea de tăiere. După cum sugerează și denumirea de ferăstrău vertical, acesta are o lamă orientată la un unghi de 90 de grade față de suprafața de tăiere, dar și o mișcare verticală a pânzei. Pentru a permite o tăiere mai rapidă, există modele care oferă atât mișcarea sus-jos, cât și una orbitală (înainte-înapoi). Atunci când vrei să realizezi tăieturi mai fine, mișcarea pendulară nu îți este necesară; în cazul în care ai de tăiat o cantitate mai mare de materiale într-un timp scurt, un model cu acest tip de tăiere îți va fi de mare ajutor. 

Viteza de oscilație
Dacă unele modele simple de fierăstrău pendular dispun de o singură viteză de oscilație, de 2.500-3.000 de oscilații pe minut, există și variante mai avansate, care oferă posibilitatea de a ajusta viteza de lucru în funcție de duritatea materialului pe care îl tai. Astfel, atunci când tai un material rigid poți utiliza un fierăstrău cu o viteză de lucru mai mică, de 2 sau 3, dar care poate crește până la 7 în cazul unui material cu o rigiditate mare. Dacă obișnuiești să tai frecvent materiale de duritate diferită, atunci un model cu funcția de ajustare a vitezei de lucru îți va fi de folos. 

Puterea motorului
Motorul este cea mai importantă componentă a unui ferăstrău pendular, el fiind responsabil de capacitatea de tăiere a uneltei. Astfel, poți alege modele cu o putere mai mică, de 400-500W, în cazul activităților mai ușoare de bricolaj, însă dacă vrei să execuți tăieri în materiale mai rigide, precum aluminiul sau un alt metal subțire, vei avea nevoie de o putere mai mare, de 700-800W. 

Sursa de alimentare
Asemenea altor tipuri de unelte și fierastraiele pendulare sunt disponibile în două variante, respectiv cu alimentare electrică și cu acumulator. Există și modele hibride, care sunt echipate cu motor ce poate fi alimentat direct de la o priză, dar și cu ajutorul unor baterii. Alege modelul potrivit în funcție de dotarea atelierului tău, astfel încât, atunci când îți permiți să lucrezi în apropiere de o sursă de alimentare, să poți opta pentru un model electric.  La polul opus, atunci când lucrezi mai mult în aer liber, o variantă cu acumulator este necesară. 

Posibilitatea de ajustare a unghiului de tăiere
În mod obișnuit un fierăstrău pendular se așază perpendicular pe suprafața de tăiere, însă există situații în care posibilitatea de ajustare a unghiului de tăiere este extrem de utilă. Pentru astfel de cazuri există modele care îți oferă această funcție, astfel încât talpa să fie ajustată în contact cu suprafața de tăiere în funcție de unghiul pe care dorești să îl obții. 

Sistemul de ghidaj
Atunci când ai nevoie de sprijin pentru indicarea direcției de tăiere, te poți orienta către un ferăstrău prevăzut cu sistem de ghidaj. Chiar dacă este unul simplu, cu o piesă transparentă din plastic, acesta te poate ajuta să tai cu precizie în linie dreaptă. Unele modele mai avansate dispun de funcții suplimentare, mult mai avantajoase, precum ghidarea cu laser. 

Suflanta de îndepărtare a reziduurilor rezultate în urma tăierii
Indiferent de materialul pe care îl vei tăia, vor rezulta așchii și praf care îți pot îngreuna munca. De aceea, este bine să te orientezi către modele prevăzute cu suflante sau care îți permit conectarea unei astfel de instalații. Aceasta va aspira și colecta resturile obținute prin tăiere, astfel încât tu să te poți bucura de o suprafață de lucru curată. 

Talpă din materiale de calitate
Nu în ultimul rând, talpa unui ferăstrău este foarte importantă, deoarece este cea care oferă stabilitate uneltei. Aceasta se așază pe suprafața de lucru, însă trebuie să alunece ușor pe ea, pentru a preveni deteriorarea și pentru a asigura o utilizare sigură și confortabilă. 

Funcții de siguranță
Este foarte adevărat că această unealtă este ușor de utilizat, însă este bine ca ea să vină echipată cu funcții suplimentare de siguranță, precum împiedicarea pornirii accidentale și capacul de protecție pentru pânză. Astfel, puteți preveni orice posibilă accidentare atunci când nu utilizezi ferăstrăul. 

Acordă atenție acestor caracteristici și îți va fi ușor să faci o alegere bună în achiziționarea unui ferăstrău pendular performant perfect pentru activitățile tale de bricolaj. Caută în oferta noastră produsul potrivit pentru tine și fă din proiectele tale adevărate reușite.

Suport clienti 09.00-17.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!