Cea mai bună moară de cereale: cum o alegi?

Cea mai bună moară de cereale: cum o alegi?

Mirosul de pâine caldă și proaspătă, cozonacii pufoși cu nucă și cacao și mireasma plăcintelor tocmai scoase din cuptor creează întotdeauna o atmosferă plăcută și delicioasă la tine acasă! Cu ajutorul unei mori de cereale vei putea face întotdeauna produse de panificație sănătoase și gustoase!

Descoperă din ghidul nostru care sunt tipurile de mori de cereale, cum poți alege cel mai bun produs, care sunt avantajele acestora și care sunt modelele de mori de cereale potrivite pentru nevoile tale!


 

Tipuri de mori de cereale



Vei găsi numeroase tipuri de mori de cereale, de la cele casnice la cele industriale și de la cele manuale la cele electrice. Este important să alegi o moară potrivită pentru nevoile, dorințele și bugetul tău. 

De exemplu, dacă vrei să folosești moara la tine în locuință, doar pentru cei apropiați, atunci nu vei avea nevoie de un produs masiv. Pe de altă parte, pentru business-uri este recomandat să optezi pentru morile industriale care mărunțesc boabele rapid și într-o cantitate mare și foarte mare.

Cu atât mai mult, morile de cereale pot fi folosite pentru mărunțirea hranei pentru animale, mâncarea fiind apoi ușor de digerat. Vei putea mărunți: ovăzul, secara, porumbul, orzul, lucerna, făina și mazărea. Cu alte cuvinte, indiferent de motivul pentru care vrei să-ți achiziționezi o moară de cereale, cu siguranță îi vei găsi întrebuințarea potrivită!

 

Moara manuală de cereale



Moara manuală de cereale implică un proces mai lent al mărunțirii boabelor, însă dacă-ți face plăcere să simți întregul proces și vrei să lucrezi totul de mână, atunci investește într-o moară manuală în defavoarea celei electrice. Aceste mașini pot fi folosite atât în exterior, cât și în interior deoarece nu necesită o sursă de curent.

Poți măcina numeroase cereale, de la lucernă, orz, ovăz, făină și chiar produse uleioase, precum nucile și semințele. Totodată, nu lasă la fel de mult praf în timpul măcinării. Pe de altă parte, cerealele vor fi puțin mai grunjoase, mai mari spre deosebire de cele măcinate la mașina electrică. O moară manuală este grea și trebuie montată pe o suprafață solidă.

 

Moara electrică de cereale


Moara electrică este o mașină modernă care macină și produce făină pentru produsele de panificație și patiserie. Spre deosebire de morile manuale, acestea vor mărunți rapid și fără efort cerealele, însă au neapărat nevoie de o sursă de curent pentru a putea funcționa.

Moara electrică este ușor de utilizat, însă recomandăm să consulți manualul înainte de prima folosință. Sunt portabile, rapide și pot fi ajustabile. Pe de altă parte, unele pot fi gălăgioase. Ține minte că nu trebuie să bagi în mașină nuci sau alte ingrediente uleioase deoarece se va strica mecanismul.
 

Moara combinată


Există, de asemenea, un al treilea tip de moară pentru cereale, și anume cea combinată. Cu aceasta poți converti morile de la electric la manual și invers, ceea ce însemnă că poate fi folosită rapid și fără efort atunci când beneficiezi de o sursă de curent, însă poate fi, de asemenea, folosită și în lipsa acesteia. Totodată, vei putea măcina mai fin sau cu boabe mai mari, în funcție de produsele de patiserie sau panificație pe care vrei să le faci, sau pentru mărunțirea hranei de animale.

 

Cum alegi cea mai bună moară de cereale?





Moară cereale universală-tocător furaje MICUL FERMIER


Deoarece există numeroase modele de mori de cereale, atât manuale dar și electrice, este important să iei în considerare toate caracteristicile acestora pentru a alege întocmai produsul potrivit pentru nevoile tale. Astfel, iată câteva dintre specificațiile tehnice de care să ții cont!

 

Viteza


Cu cât este mai rapidă, cu atât mai bine. Cu o moară de cereale rapidă îți vei putea duce la bun sfârșit mai rapid și mai ușor toate activitățile gospodărești.
 

Căldura


Când cerealele sunt zdrobite, în special în morile electrice, se creează foarte multă căldură, iar pe măsura ce viteza sau timpul de măcinare crește, crește și căldura. Încearcă să păstrezi o temperatură cuprinsă între 65-70 de grade Celsius pentru a evita deteriorarea glutenului și a celorlalți nutrienți.

 

Plăcile de măcinat


Asemeni celorlalte accesorii pentru moara de cereale, plăcile de măcinat trebuie să fie de calitate și potrivite pentru nevoile tale. Plăcile acestea vor duce la bun sfârșit procesul de fărâmițare, este că este important să fie întotdeauna curate și în condiții bune.

 

Zgomotul


Dacă vei investi într-o moară electrică de cereale, atunci ia în considerare nivelul de zgomot, unele dintre ele pot crea mai multă gălăgie, iar acest lucru poate deveni enervant în timpul preparării delicateselor de panificație.

 

Puterea


Puterea reprezintă timpul efectiv de așteptat până când sunt măcinate boabele, în cazul unei mașini electrice. Cu toate acestea, puterea este la fel de relevantă ca restul specificațiilor și influențează foarte mult alegerea morii potrivite.


 

Caracteristicile și funcțiile unei mori de cereale



Morile de cereale pot fi bune pentru gospodării sau pentru afaceri de dimensiuni medii și mari, luând în considerare funcțiile și caracteristicile acestora. Totuși, toate mașinile au un mecanism special care ajută la zdrobirea cerealelor. Astfel, există:
 

Moara cu ciocănele



Moara de cereale cu ciocănele este alcătuit din capete de oțel inoxidabil. Acestea au rânduri de dinți care ajută întregul mecanism să se rotească la viteze mari. Unele dintre aceste mașini pot fi folosită atât pe cereale, dar și pe știuleți, lucernă, vegetale, fructe și legume.

Morile cu ciocănele sunt puternice și vor ajuta mult în gospodăriile de dimensiuni mici, atât pentru mărunțirea mâncării pentru animale, dar și în bucătărie. Atunci când alegi o astfel de mașină este important să iei în considerare motorul și sita folosită.

 

Moara uruială



Moara uruială este una dintre cele mai folosite mașini de mărunțit cerealele. Aceasta este formată din două plăci pentru tăiere, una fixă și una care mobilă, care se rotește. Moara uruială are nevoie de o sursă de curent pentru a putea funcționa.

 

Cum știi dacă ai ales moara de cereale potrivită pentru tine?



De multe ori se întâmplă să avem dubii în legătură cu un produs pe care vrem să-l achiziționăm. Toată lumea a trecut printr-un astfel de sentiment, de aceea îți recomandăm să răspunzi la câteva întrebări care te vor ghida către moara de cereale de care ai, într-adevăr, nevoie!


Manuală sau electrică? Fiecare mașină are avantajele și dezavantajele sale, cele manuale necesită mai mult timp pentru a mărunți boabele, creând un praf de făină mai gros. Pe de altă parte, mașina electrică necesită energie, însă creează făină fină, ideală pentru produsele de patiserie.
La ce o folosesc? Vrei ca făina să fie mai groasă sau mai fină? Vei face în principal pâine cu ajutorul morii de cereale sau produse de patiserie?
Lasă praf? Morile de cereale electrice lasă mai mult praf spre deosebire de cele manuale. Dacă ai copii sau animale de companie cu probleme de sănătate, atunci alege-o pe cea manuală.
Ce buget aloc? Întotdeauna este bine să-ți stabilești un buget înainte de a investi într-o moară de cereale, dar și în alte produse pentru gospodărie.

 

Cea mai bună moară de cereale: Modele recomandate



Deoarece există o plajă extinsă de mori pentru cereale, noi îți punem la dispoziție o listă cu produsele de top, cu specificații tehnice bune și rezistente, pentru ca tu să poți măcina cerealele de care ai nevoie ca să faci pâine, cozonaci, plăcinte sau hrană ușor de digerat pentru animale.
 

Moara de cereale Gazda P80





Moara de cereale Gazda P80 poate măcina cereale și uruială pentru gospodărie, atât pentru rețete de bucătărie, dar și pentru hrana de păsări și animale. Este o mașină puternică, din Ucraina, cu motor de 2.5 KW, viază de rotație de 2830 rotații/ minut, cu bobinaj de cupru, 2 site și cu numeroase funcții: capacitate de fărâmițare, cuvă întărită și răcire eficientă.

 

Moara de cereale Micul Fermier Nr. 8





Moara de cereale Micul Fermier Nr. 8 este un utilaj pentru gospodăriile de dimensiuni medii și mari, având funcții 3 în 1; fiind compatibilă cu mărunțirea cerealelor, știuleților întregi, grâului, orzului și desfăcător/ batoză de porumb. Vei obține imediat uruiala dorită cu o putere de funcționare de 2.5 KW, 3000 rotații pe minut, 16 ciocănele și 4 site diferite.


 

Moara de cereale și furaje Blade






Moara de cereale și furaje Blade este ideală pentru mărunțirea cerealelor: orz, ovăz, făină, dar și a furajelor. Are ciocănele și cuțite speciale pentru a îndeplini ambele operații de fărâmițare, cu 2,7 KW, 3000 rotații/ minut și cu o temperatură de lucru cuprinsă între -25/ 40 de grade Celsius.

 

Moara de cereale Procraft







Moara electrică cu ciocanele Procraft ME3500 te va ajuta să economisești timp și să fărâmițezi rapid cerealele și hrana pentru animale și păsări, dar și furajele. Are putere de funcționare de 3500 W, cu 3000 rotații pe minut cu 4 site variate și capacitate de mărunțire 200kg/ oră.



Morile pentru cereale sunt incredibile pentru fărâmarea și tăierea cerealelor, ovăzului, orzului, făinii, lucernei, boabelor de mazăre, fructelor, legumelor  verzi, nucilor sau semințelor, fără să se piardă nutrienții sănătoși pentru organismul uman și cel animal. Investește într-o moară de cereale durabilă, portabilă și potrivită pentru produsele pe care vrei să le mărunțești!
 

Suport clienti 09.00-17.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!