Aparate de sudura

Afiseaza: 1-48 din 92 produse

 Filtre

Ce este un aparat de sudură?


Aparatul de sudură, este, de fapt, un transformator de curent care are rolul de a suda cu arc electric pe baza electrozilor de tip MMA , TIG (WIG) sau MIG-MAG. Diversitatea tipurilor de aparate de sudură vine la pachet cu o serie de caracteristici generale la care să fii atent în momentul achiziționării unui astfel de produs :
Eficiență economică
În funcție de spațiul unde vrei să îl folosești, dacă este sau nu portabil
Cât este de stabil arcul electric și cât de înaltă este tensiunea.
 

Cum se clasifică aparatele de sudură în funcție de tipul de sudură?


Aparate de sudură MMA - sunt aparate de sudură monofazate, tip invertor, recomandate în special pentru sudarea cu electrozi înveliți în curent continuu prin procedeul MMA(Manual Metal Arc). Sudează cu toate tipurile de electrozi înveliți (electrozi rutilici, electrozi bazici, electrozi inox) o gamă diversificată de materiale, cum ar fi oțel aliat și nealiat, oțel inoxidabil, fontă , aluminiu.

Aparate de sudură MIG-MAG - este o îmbunătățire a procesului de sudare MMA. Cu toate că procesul de sudare este asemănător, totuși aparatele de sudare se deosebesc semnificativ. Diferența majoră o constă introducerea de gaz protector la locul sudării, care înlocuiește învelișul electrodului. Gazul protector, are rolul de a proteja zona de sudare efectivă. Acest gaz poate fi de două tipuri, MIG (Metal Intert Gas) sau MAG (Metal Activ Gas).

Aparate de sudură TIG (Tungsten Inert Gas) sau WIG (Wolfram Inert Gas) - sudarea cu electrod nefuzibil din wolfram (tungsten) în mediu de gaz inert (de obicei, argon) care are rolul de a proteja zona îmbinării sudate.  Acest procedeu se folosește la sudarea oțelurilor inoxidabile, aliaje ale cuprului, aluminiu și magneziu. 

Pe valbig.ro găsești o gamă largă de aparate de sudura la prețuri atractive și calitate excepțională. Testează produsele! 

Suport clienti 08.00-19.00

0753389094 comenzi@valbig.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!